Counter Strike 2 se schimbă din temelii: Valve a făcut un anunț controversat

de: Andrei Tilimpea
13 10. 2023

Dar sistemele de operare Linux rămân acceptate.

Schimbări uriașe

Counter-Strike 2 pare să fi avut un început solid, dar la câteva săptămâni după lansare Valve a anunțat câteva decizii importante. Acestea vor afecta doar un număr mic de jucători, dar chiar și așa aceasta este o adevărată linie în nisip care reflectă ambiția dezvoltatorului de a dezvolta acest joc timp de un deceniu sau mai mult.

Citește și Counter Strike 2 aduce lucruri cu adevărat noi: ce pregătește Valve pentru fanii săi

„Counter-Strike 2 reprezintă cel mai mare salt tehnic din istoria CS”, spune Valve, „și scopul nostru este să continuăm să dezvoltăm Counter-Strike pentru anii următori. Pe măsură ce tehnologia avansează, am luat decizia dificilă de a întrerupe suportul. pentru hardware mai vechi, inclusiv sisteme de operare DirectX 9 și 32 de biți. În mod similar, nu vom mai suporta macOS.”

Aceasta poate părea o decizie destul de dură, dar, după cum explică Valve, toate aceste sisteme care își pierd suportul „reprezentau mai puțin de unu la sută din jucătorii activi CS:GO”. De asemenea, trebuie privit în contextul game Porting Toolkit anunțat recent de Apple, care, similar cu tehnologia Valve Proton pentru rularea jocurilor Windows pe Linux, îți permite să rulezi jocuri Windows nemodificate pe MacOS și, prin urmare, Mac și MacBook-uri.

Exclusivități

CS2 va suporta în viitor exclusiv Windows și Linux pe 64 de biți (care se datorează compatibilității cu Steam Deck). Cei care nu pot lansa CS2 vor avea acum acces la ceea ce dezvoltatorul numește o „versiune moștenită” a CS:GO, care va fi acceptată până la 1 ianuarie 2024, și jucătorii care au cumpărat recent statutul Prime (care deblochează anumite in- funcțiile jocului) pot solicita o rambursare dacă achiziția lor se încadrează în intervalul special din 22 martie 2023 până pe 27 septembrie 2023 (lansarea CS2). Rambursările sunt disponibile până la 1 decembrie 2023.

Citește și Valve a luat o măsură drastică: cum au fost pierduți peste 2 milioane de dolari în Counter Strike

Oh, și Valve reușește într-un fel întotdeauna să pună o șansă la trișori și cei îndurerați și aceasta nu face excepție: conturile cu interdicții nu sunt eligibile pentru rambursări.

Dezvoltatorul descrie versiunea moștenită a CS:GO ca o „build înghețată” a jocului care are toate caracteristicile CS:GO, cu excepția suportului oficial de matchmaking. Când Valve nu mai acceptă această versiune de CS:GO în ianuarie anul viitor, jocul va rămâne disponibil, dar avertizează că anumite funcționalități, cum ar fi accesul la inventare, „se pot degrada și/sau eșua”.

De când Valve a anunțat Counter-Strike 2, a fost clar că CS:GO a dispărut, iar dezvoltatorul are, probabil, un motiv întemeiat pentru această poziție (care se simte, de asemenea, informată de experiența CS:GO care a împărțit temporar baza de jucători la lansare). CS2 a ajuns într-o stare relativ stabilă și, remedieri minore la lucruri precum hitbox-urile ghemuite și învârtirea cuțitelor deoparte, cu siguranță se simte ca viitorul pentru bunicul FPS-ului competitiv.